upper right bubble
ephort logo
contact icon
lower left bubble

Laracon EU i Amsterdam 2024

Ephort's udviklere deltog i Laravels europæiske konference, Laracon EU. I år blev det afholdt i Amsterdam og bød på en masse spændende talks og social aktivetet.

Af Jens Just Iversen

Laracon er en tilbagevendende begivenhed, som afholdes af Laravel flere steder i verden. Vi deltager hvert år til den europæiske konference, Laracon EU, og i år blev det afholdt i Amsterdam.

Fra Ephort var Sebastian, Tobias, Kristian og Jens afsted til konferencen, og det gav lejlighed til både faglig udvikling, netværk med andre danskere og meet and greets med de internationale frontløbere inden for Laravel.

Sebastian, Tobias, Kristian og Jens til Laracon EU 2024

Amsterdam og konferencen

Vi ankom med fly til Amsterdam søndag eftermiddag, og tjekkede ind på vores hyggelige hotel, som i bedste Amsterdam-stil var en båd i en havn. Kahytterne var gode og personalet venligt, så vi var klar til et par dage i Amsterdam i gode hænder.

Vores båd-hotel lå i gåafstand fra Bimhuis, hvor konferencen blev afholdt. Vi kendte Bimhuis fra tidligere år, hvor det også lagde hus til Laravel udviklere, der var kommet fra hele Europa, så vi følte os allerede hjemme.

Dag 1: Push for simplicity

Konferencens første dag startede med introduktion fra værten, Canoco, som gav mikrofonen videre til en af Laravel udviklerne, Jess Archer, som gav en teknisk talk om, hvordan Laravel Pulse var blevet bygget.

Dagen bød i øvrigt på nogle tekniske talks om blandt andet FrankenPHP, at håndtere store test-suites, arkitektur og databaser, men et gennemgående tema var, at man skulle holde tingene simpelt, sådan at det var nemt at vedligeholde og forstå for udviklere fremadrettet.

Dette blev også understreget i Taylor Otwell's afsluttende talk, hvor han viste de ændringer, der kommer i Laravel 11, som gør opsætning og tilretning af standard setuppet meget mere enkelt. Som han sagde:

"With this update we really tried to push for simplicity."


Taylor Otwell på scenen til Laracon EU 2024

Aftenen blev brugt på at nyde Amsterdam med mad og et par øl, og det lykkedes os også at passe vores sengetider, så vi var klar til endnu en dag med masser af læring.

Dag 2: Laravel Reverb og legacy systemer

Anden dag havde fokus på at håndtere driftende systemer - nye som gamle.

Her var en talk om Sentry til fejlhåndtering, en talk om at opgradere gamle kodebaser med Rector PHP og Laravels egen Tim MacDonald gav lavpraktiske eksempler på, hvordan man kan optimere performance i ens Laravel applikationer.

Laravel Reverb blev annonceret af Taylor Otwell i slutningen af første dag, og her på dag 2 gik Joe Dixon i dybden og viste, hvordan man ville kunne bygge slack ved at bruge Reverb. Det var interessant at se, hvordan han på kort tid og med blot en smule kode byggede et realtime chat-program.

Selfie-time

Konferencen sluttede af med et par timer til at dyrke sociale relationer i udstiller-området.

Sebastian fik et selfie med alle, der var værd at have et billede med, og det lykkedes også alle os der var afsted fra Ephort, at få et billede med Laravels grundlægger Taylor Otwell 👇️

Ephort og Taylor Otwell til Laracon EU 2024

Det var et godt arrangement med mange spændende talks, både tekniske, nyheder og bløde talks, og de fremmødte var alle villige til at hilse og udveklse erfaringer.

Vi glæder os til at bruge de nye læringer i praksis, og håber at LaraconEU 2025 bliver ligeså godt!

07. FEB 2024

Få en uforpligtende snak

Mia Valentina Lauridsen

Mia Valentina Lauridsen

Kundeansvarlig

Du er velkommen til at ringe direkte på +45 21 90 71 75 eller skrive en mail på info@ephort.dk

Du kan også udfylde formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt.