Laravel Certificering

Laravel Certificeringen er på trapperne. Vi dykker her ned i indholdet af certificeringseksamenen, og giver et bud på, hvad det vil betyde for programmører og kunder.

Af Kristian Just Iversen

12. OKT 2017

“Become globally recognized for your expertise in creating modern web applications with Laravel.”

Sådan lyder taglinen på laravelcert.com.

Laravel Certification blev officielt annonceret i august 2017, og er et kommercielt certifikat licenseret under det officielle Laravel LLC.

Når der bliver åbnet op for, at man kan gennemføre certificeringen, vil der blive testet grundlæggende færdigheder i Laravel version 5.5, som blandt andet routing, blade templates, sikkerhed samt naturligvis Eloquent.

Disse kompetencer bliver ikke testet

Certifikatet dækker ikke over de relaterede dele af Laravel økosystemet som fx Homestead, Forge, Lumen og Spark.

Det er bemærkelsesværdigt, at Laravel Mix heller ikke er dækket af certificeringen, da det er en integreret del af Laravels asset kompilering. Det endnu ikke åbnede certificeringsforløb er endnu ungt, så dette kan vi håbe vi ser i en kommende version af certifikatet.

Med Laravel Certifikat får du en sikkerhed for, at programmøren kan de grundlæggende funktioner i Laravel, og derfor kender og kan programmere i Laravel. Skal din programmør indgå i en større Laravel miljø i din virksomhed, har du dog ingen garanti for, at programmøren kender disse associerede systemer.

Bliver Laravel Certifikatet påkrævet?

Nej, der er intet officiel krav om at have certificeringen for at kunne bruge eller må programmere i Laravel.

Certificeringen er udelukkende en blåstempling af ens kendskab til frameworket.

Hårdere kår for fattige udviklere

Introduktionen af certificeringen har fået kritik for at give de “fattige” udviklere en ulempe og gøre Laravel miljøet mindre liberalt.

De, der har råd til certificeringen, vil (måske) have en fordel i markedet, når kunder skal vælge leverandør.

Samtidig har Laravel været synonymt med åbent og gratis, og det står dette certifikat i stærk kontrast til, som af mange er blevet anset for at ligge i den dyre ende.

Hvornår kan man tage certifikatet?

Der kan allerede nu forudbestilles et bevis, der giver adgang til at tage certificeringseksamenen.

Laravel Certification organisationen har meldt ud, at de forventer at åbne for selve certificeringen i oktober 2017.

Skal ephort Laravel certificeres?

Vi hos ephort ønsker Laravel Certifikatet velkommen, og har forudbestilt vores certificeringseksamen.

Vores forventninger til certifikatet er, at det vil tjene os som en ekstra sikkerhed overfor vores kunder for, at vi fortsat er med helt fremme ift. Laravel. Således skal det være med til at cementere budskabet om vores Laravel kompetencer :-)

Har du spørgsmål til Laravel Certificering eller Laravel generelt, er du velkommen til at kontakte undertegnede på tlf. 61401169 eller kristian@ephort.dk.