upper right bubble
ephort logo
contact icon
lower left bubble

Laracon

Hvad er Laracon

Flere gange om året afholdes der konference i PHP-frameworket Laravel.

Historisk har den europæriske konference, Laracon EU, været den største.

Her samles Laravel udviklere fra hele europa i flere dage. Programmet byder på oplæg fra fagpersoner omkring udvikling generelt, Laravel-specifik udvikling samt arbejdslivet som programmør. Der berøres også emner indenfor det mere generelle IT spektre, herunder databaser, arbejdsmiljø og karriere. Den europæriske Laracon har tradition for at tage lidt mere bløde oplæg ind, blandt andet kan nævnes, hvordan man gør programmering mere sjov for yngre børn og hvordan man håndterer og undgår et stresset arbejdsmiljø.

Billede fra Laracon
Laravel logo Laravel text

Det er også i Laracon EU at danske udviklere samles, da det er den nærmeste Laravel konference for danskere. Da Laracon som regel afholdes over flere dage giver det også anledning til at opleve den by, hvor konferencen afholdes, samt dele erfaring med ligesindede. Både med kollegaer, konkurrenter og kommende kunder.

Der er som regel også mulighed for at møde nogle af fællesskabets spidser, blandt andet Taylor Otwell og Freek Van der Herten.

Laravel konferencen er ligesom mange andre konferencer ikke blot oplæg på oplæg. Her er også sat tid af til networking mellem oplæggene. Der er ofte “expo områder”, hvor brancherelaterede virksomheder udstiller og reklamerer for deres produkter, og der er mulighed for at nyde en drink i mere afslappede omgivelser til det arrangerede afterparty.

Udover oplæg omkring Laravel, har der I årenes løb eksempelvis været oplæg omkring Docker, MySQL optimering, arkitektur og design principper.

Et tilbagevendende højdepunkt er oplægget “State of Laravel”, hvor de seneste nye funktioner og ændringer til frameworket præsenteres til de interesserede konferencegængere.

Ephort har været repræsenteret til Laracon hvert år siden 2017. Send os en besked på mail eller LinkedIn, hvis du vil mødes til næste konference.